
Pentru 4 portii: 250 g degete, 150 g morcovi, 150 g albitura, 100 g telina, 150 g ceapa, 750 g cartofi, 150 g ardei gras, 150 g varza alba, 300 g rosii, 50 g bulion, 100 ml ulei, 5 g sare de larmie, 50 g leustean, 1 legatură de verdeata, 150 g mazare fiarta, 150 g fasole verde fiarta, sare dupa gust, 3 I apă.
Mod de preparare:
Degetele se curata de mizeria de sub unghii, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt.
Zarzavaturile se curată, se spala, se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind degetele sunt pe jumatate fierte, se adauga zarzavaturile inabusite, varza si cartofii, apoi se continua fierberea.
Spre sfirsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugind si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama.
Se mai fierbe cca 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamiie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba. Se serveste cu verdeata taiata marunt .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu