
Carnea de manzat se toaca marunt si se framanta pana devine o pasta uniforma. Carnea de porc( curatata de pielite si tendoane) se taie in fasii de 10-15 cm lungime si 1 cm grosime. Se freaca bucatelele de carne cu un amestec de sare si silitra( 28 g sare si 1 g silitra pentru 1 kg carne) si se pun toate intr-un vas de lemn, la loc racoros, pentru 1-2 zile. Dupa aceea se amesteca carnea cu tocatura de manzat( astfel ca tocatura de manzat-numita prad- sa acopere bucatile de carne de porc), se adauga condimentele si se trece totul prin masina de tocat cu sita cat mai mare. Se mai framanta odata tocatura si se introduce in mate subtiri, legate la 15-18 cm.
Peparatul se lasa cateva ore la zvantat, apoi se da la fum rece, doua zile. Dupa cateva zile se poate comsuma fiert. Daca se usuca este un carnat excelent.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu