De ce va este frica nu o sa scapati!

PERICOL DE CONTAMINARE! VA RUGAM SA PURTATI MASCA DE PROTECTIE PE TOATA DURATA VIZITEI ACESTUI BLOG!

Acest site nu este un pamflet! Ne asumam raspunderea in totalitate în ceea ce priveşte conţinutul materialelor prezentate pe site sau pentru conţinutul comentariilor lăsate de utilizatorii acestui site şi considerăm ca am calcat si incalcat in mod flagrant drepturile de autor, drepturile salariale ale magistratilor, dreptul la libera exprimare a dlui. Mircea Badea, dreptul familiei, dreptul civil si procesual civil si nu in cele din urma, dreptul femeilor de aspune NU atunci cand barbatii au chef de frichifriky. Materialele prezentate pe acest site nu sunt primite de la vizitatorii acestui site, ele sunt furate in totalitate cu multa nerusinare. Pentru toate aceste situaţii, autorii acestui site pot fi acuzaţi de foarte multe fapte si de aceea va rugam sa aveti in vedere ca suntem foarte, foarte stresati! Pentru eventuale reclamaţii vă stăm la dispoziţie cu adresa de email calin_tariceanu@gmail.com , da' doar pentru găsirea unei rezolvări amiabile si pentru donatii.

animations

sâmbătă, 27 iunie 2009

REGAL DE BLUES CU VALI RACILA LA BIG MAMOU (stire despre oameni si chitarile lor)


Seara trecuta am avut inspiratia sa ma duc in Big Mamou sa ascult un blues live si sa beau o cacao cu lapte. Trebuie sa marturisesc ca am avut marele noroc sa asist la unul dintre cele mai reusite concerte de blues. Renumitul Sir Blues Vali Racila a cantat pentru mai bine de patru ore piese din aria destul de bogata si variata a bluesului rural, cantat de "Dorel" cu ceva timp in urma, pe plantatiile de bumbac a americanilor. Ultima ora a concertului a fost mai mult decat exploziva deoarece, din intamplare, Eugen Caminschi si talentatul clapar Raul Kusak au venit sa serveasca o bere in aceeasi locatie si s-a incins un jam session ca-n povesti. Bineinteles ca nu m-am putut abtine, si m-am teleportat si eu pe scena impreuna cu muzicutele mele (la invitatia artistilor si a publicului), in care am suflat pe parcursul ultimilor trei piese. Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati interpreti de blues din Romania, Vali Racila este un reper in blues-ul traditional si, probabil, singurul din tara care interpreteaza piese blues cintate pe culturile de bumbac. Muzica lui Vali nu se adreseaza publicului larg, fiind un colectionar de piese blues vechi pe care incearca sa le modeleze in felul sau. Dealtfel, aseara in Big Mamou n-au fost mai mult de 20 de persoane. Tocmai datorita faptului ca muzica sa are un public relativ restrins, "Sir Blues" Vali Racila este vazut mai rar in concerte. Abia acum citiva ani muzicienii din tara au recunoscut ca creatiile lui Vali inseamna ceva. Primii au fost instrumentistii, care au observat ca, prin acordurile sale, Vali se apropie de blues-ul original, cel cintat pe plantatiile de bumbac. Pe linga activitatea de colectionar de blues si de muzician, Vali Racila este psiholog la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Racaciuni, Bacau.
Inainte de a se reintoarce la veche dragoste, psihologia, Vali Racila a fost actor, timp de 22 de ani, la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botosani. (http://www.cluba.ro/html/rockforum/sirblues.htm?page=sirblues.htm)


Un comentariu:

  1. Am fost acolo si am fost foarte placut impresionat de show. Incredibil cum in tara asta apar oameni "necunoscuti" care performeaza concerte pe niscai lei in cluburi mici, in timp ce la tv si radio behaie cite o descucheata.
    Sublim show-ul!

    RăspundețiȘtergere

Sedinta foto